top of page
Εικόνα συγγραφέαOrganisation for European Programmes and Cultural Relations

Ανοικτή Πρόσκληση και Εκδήλωση Έναρξης για το Πρόγραμμα "Preventing gender-based violence and violence against children (PREVENT)"





Το Κέντρο Στήριξης ΜΚΟ σας προσκαλεί στην εκδήλωση έναρξης του προγράμματος «Preventing gender-based violence and violence against children» (PREVENT), η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024, στις 10:00 π.μ., στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας.  


Το πρόγραμμα «PREVENT» έχει ως στόχο την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας και της βίας κατά των παιδιών, μέσω της στήριξης Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών (ΟΚοιΠ) στην Ελλάδα και στην Κύπρο που δραστηριοποιούνται σε αυτούς τους τομείς, καθώς και της ενίσχυσης των γνώσεων, των ικανοτήτων και της βιωσιμότητάς τους.


Σκοπός της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση των στόχων του προγράμματος PREVENT, καθώς και της ανοικτής πρόσκλησης υποβολής προτάσεων «Πρόληψη και Καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας και της Βίας κατά των Παιδιών», η οποία έχει δημοσιευτεί εδώ (στα ελληνικά) κι εδώ (στα αγγλικά). Μέσω της ανοικτής πρόσκλησης, το πρόγραμμα θα διαθέσει συνολικά 1,61 εκατ. ευρώ σε επιχορηγήσεις προς την Κοινωνία των Πολιτών σε Κύπρο και Ελλάδα.


Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Οργανισμός Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Πολιτιστικών Σχέσεων (ΟΕΠΠΣ) ο οποίος διαχειρίζεται το Εθνικό Σημείο Επαφής CERV στην Κύπρο θα παρουσιάσει τους στόχους και τις προτεραιότητες του προγράμματος "Πολίτες, Ισότητα, Δικαιώματα και Αξίες" (CERV) καθώς και τις ευκαιρίες χρηματοδότησης που προσφέρει σε φορείς της κοινωνίας των πολιτών.


Μετά την εκδήλωση έναρξης (10:00 – 11:00), θα ακολουθήσει αναλυτική παρουσίαση της ανοικτής πρόσκλησης και εργαστήρι ενημέρωσης και κατάρτισης ενδιαφερόμενων φορέων για τη διαδικασία ετοιμασίας και υποβολής αιτήσεων (11:00 – 13:30).


Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ.


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα ελληνικά.  


Για να συμμετέχετε στην εκδήλωση, συμπληρώστε τη δήλωση συμμετοχής μέχρι τη Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2024.


Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Κέντρου Στήριξης ΜΚΟ ή επικοινωνήσετε: 22875099 | info@ngo-sc.org


Το PREVENT συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή ‘Ένωση (90% της επιχορήγησης), μέσω του προγράμματος Citizens, Equality, Rights and Values (CERV) 2023-DAPHNE, και από το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Κέντρο Στήριξης ΜΚΟ (10% της επιχορήγησης), με συνολικό ποσό επιχορήγησης 2,3 εκατ. ευρώ. Συντονιστής του PREVENT είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη (Ελλάδα), σε σύμπραξη με το Κέντρο Στήριξης ΜΚΟ (Κύπρος). 

46 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page