top of page

Ενημερωτική Διαδικτυακή Παρουσίαση: Οριζόντια Προτεραιότητα «Ηθικά Ζητήματα» στα Ευρωπαϊκά ΈργαΟ Οργανισμός Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Πολιτιστικών Σχέσεων διοργανώνει διαδικτυακό σεμινάριο με Ανάλυση του θέματος «Ηθικά ζητήματα» (“Ethical Issues”), το οποίο αποτελεί οριζόντια προτεραιότητα κατά τη συγγραφή προτάσεων και υλοποίηση Ευρωπαϊκών έργων.


Ημερομηνία και ώρα: Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023, 11:00πμ– 12:30μμ

Διοργανωτής: Οργανισμός Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Πολιτιστικών Σχέσεων, ο οποίος διαχειρίζεται τα Γραφεία των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων «Δημιουργική Ευρώπη» και «Πολίτες, Ισότητα, Δικαιώματα και Αξίες».

Γλώσσα: Ελληνική Πλατφόρμα: ZOOM (κατόπιν εγγραφής) Δωρεάν Εγγραφή: shorturl.at/lwRW0


Εισηγητής: Κώστας Γαβριηλίδης - Σύμβουλος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για θέματα Προώθησης της Πολυπολιτισμικότητας και Διαφορετικότητας.


Τη διαδικτυακή Παρουσίαση μπορούν να παρακολουθήσουν οι δικαιούχοι των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων τα οποία διαχειρίζεται ο ΟΕΠΠΣ και οι οποίοι προτίθενται να συγγράψουν και να καταθέσουν αιτήσεις, όπως Αρχές Κεντρικής Κυβέρνησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Κέντρα Κατάρτισης, Κρατικοί Οργανισμοί και Κρατικές Επιχειρήσεις, Μη Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί, Μη Κυβερνητικοί Οργανισμοί, Σύνδεσμοι/Σωματεία, Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών κ.ο.κ.


Το σεμινάριο θα προωθηθεί σε Κύπρο και Ελλάδα μέσω των εργαλείων προβολής του ΟΕΠΠΣ


Το εργαστήριο στοχεύει να:

  • βοηθήσει τους δικαιούχους των προγραμμάτων να κατανοήσουν την οριζόντια προτεραιότητα που αφορά στα «Ηθικά ζητήματα», η οποία ενδείκνυται να προωθείται σε όλες τις προτάσεις.

  • ενδυναμώσει τις δεξιότητες των αιτητών έτσι ώστε να προσεγγίσουν και να προωθήσουν τα ηθικά ζητήματα τα οποία θα πρέπει να διαχειριστούν κατά τη συγγραφή προτάσεων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με στόχο οι αιτήσεις τους να γίνουν πιο ανταγωνιστικές.


Γιατί να συμμετέχω;

Το εργαστήριο για την Οριζόντια Προτεραιότητα «Ηθικά ζητήματα», θα δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να κατανοήσουν καλά τους πιο κάτω άξονες:


1. Τι σημαίνει ο όρος ισότητα

2. Από που πηγάζει η ανισότητα;

3. Πως τα στερεότυπα φέρνουν τις διακρίσεις;

4. Πως μπορούν οι οργανισμοί να εξασφαλίσουν ότι οι δράσεις που προτείνουν είναι πραγματικά συμπεριληπτικές και σχεδιασμένες για όλους από άποψη:

  • επικοινωνιακού υλικού - εικόνες, γλώσσα, μέσα επικοινωνίας

  • περιεχομένου - να εξασφαλίσουν να μην υπάρχει υλικό που μπορεί να προσβάλει και ενοχλήσει κάποιους από τους συμμετέχοντες

  • ισότητα στο ανθρώπινο δυναμικό: πολιτικές μη-διάκρισης στις προσλήψεις, διοικητικά συμβούλια, εθελοντές, ομιλητές, κτλ.

  • τεχνικών προδιαγραφών: λίστες εγγραφής (με προδιαγεγραμμένο φύλο) χώροι διοργάνωσης (προσβασιμότητα), γεωγραφική κάλυψη

5. Πως όλα τα πιο πάνω μπορούν να αποτελέσουν μια μόνιμη πολιτική ενός οργανισμού; Ιδέες, εισηγήσεις, πρακτικές.

6. Καλές πρακτικές που αναδεικνύουν τη σωστή προσέγγιση των θεμάτων στα Ευρωπαϊκά πρότζεκτ.


Πρόγραμμα:

  • Χαιρετισμός από την Πρόεδρο του Οργανισμού Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Πολιτιστικών Σχέσεων Δρ Έλενα Θεοδούλου-Χαραλάμπους.

  • Παρουσίαση: Οριζόντια προτεραιότητα «Ηθικά ζητήματα» κατά τη συγγραφή προτάσεων και υλοποίηση Ευρωπαϊκών έργων. Εισηγητής: Κώστας Γαβριηλίδης, Σύμβουλος Προέδρου της Δημοκρατίας για θέματα Πολυπολιτισμικότητας και Διαφορετικότητας

  • Ερωτήσεις / Συζήτηση


Λίγα λόγια για τον εισηγητή:

Ο Κώστας Γαβριηλίδης είναι ο Σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας για θέματα Προώθησης της Πολυπολιτισμικότητας της Αποδοχής και του Σεβασμού στη Διαφορετικότητα (ΠΑΣΔ) από τον Μάιο 2018. Ο Κώστας είναι συνιδρυτής της Accept – ΛΟΑΤΙ Κύπρου, της πρώτης επίσημης ΛΟΑΤΙ οργάνωσης στην Κυπριακή Δημοκρατία. Υπήρξε ο πρώτος εκλεγμένος Πρόεδρος της οργάνωσης από τον Μάιο 2012 έως τον Δεκέμβριο 2017.


Επίσης, κατά την περίοδο 2014-2018, ο Κώστας διατέλεσε και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της πανευρωπαϊκής ΛΟΑΤΙ οργάνωσης ILGA-Europe, η οποία εδρεύει στις Βρυξέλλες και έχει 600 οργανώσεις μέλη από 54 χώρες της Ευρώπης και της Κεντρικής Ασίας. Είναι μέλος της Δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για Ανθρωπιστικά Θέματα η οποία δρα συμπληρωματικά προς το κύριο έργο της διαπραγμάτευσης για το Κυπριακό και αποσκοπεί στο να φέρει σε επαφή ανθρώπους από τις δύο κοινότητες για μια σειρά επί μέρους θεμάτων.


Ως Πρόεδρος της Accept, πρωτοστάτησε στη διοργάνωση του πρώτου Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Κύπρου το 2014, μιας εκδήλωσης που αμφισβητήθηκε έντονα, ιδιαίτερα από την Εκκλησία της Κύπρου. Στην εκδήλωση συμμετείχαν πάνω από 4500 άτομα, καθιστώντας την μια από τις πιο επιτυχημένες πορείες για κοινωνικά δικαιώματα στη χώρα μας. Εργάστηκε, επίσης, υπέρ του Νόμου της Πολιτικής Συμβίωσης που ψηφίστηκε στην Κύπρο το 2015, καθώς και υπέρ του νομοσχεδίου Ποινικοποίησης της Ομοφοβικής και Τρανσφοβικής Ρητορικής και Βίας, που υπερψηφίστηκε την ίδια χρονιά.


Ο Κώστας είναι απόφοιτος της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας. Κατέχει πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων και Πληροφορικής και μεταπτυχιακό δίπλωμα στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο από το Πανεπιστήμιο Westminster του Λονδίνου. Έζησε και εργάστηκε στο Λονδίνο για αρκετά χρόνια ως προγραμματιστής και επέστρεψε στην Κύπρο το 2009. Είναι ιδιωτικός υπάλληλος.


63 Προβολές0 Σχόλια

Comments


bottom of page