top of page

10ο Φεστιβάλ Νέας Μουσικής

Έγινε ενημέρωση: 2 Νοε 2021



Το 10ο Φεστιβάλ Νέας Μουσικής μετράει αντίστροφα και ανοίγει τις πόρτες του από τις 8 έως τις 13 Νοεμβρίου στη μεσαιωνική αίθουσα Καστελιώτισσα στη Λευκωσία. Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του ΥΠΠΑΝ, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Πολιτιστικών Σχέσεων, σας προσκαλούν σε μία βδομάδα αφιερωμένη στη σύγχρονη λόγια μουσική.


Το σήμα της έναρξης θα δοθεί την Δευτέρα 8 Νοεμβρίου με το Chronos Contemporary Music Ensemble. Ανάμεσα στα έργα του διεθνούς σύγχρονου ρεπερτορίου, η συναυλία περιλαμβάνει συνθέσεις των Ν. Βήχα, Ε. Καραγιώργη, Γ. Παπαγεωργίου και Ά. Σκορδή. Το ενόργανο σύνολο αποτελείται από τους Sorin Alexandru Horlea (βιολί), Μιράντα Παπανεοκλέους (βιολοντσέλο), Νίκο Ιωάννου (κοντραμπάσο), Virginie Bove (φλάουτο), Γιώργο Γεωργίου (κλαρινέτο), Δροσοσταλίδα Μωραΐτη (πιάνο) και Μάριο Νικολάου (κρουστά).


Την Τρίτη 9 Νοεμβρίου το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει τα «Μουσικά Τοπία για Φωνή», μία συναυλία για υψίφωνο, βιολί, κλαρινέτο και ηλεκτρονικά. Η Κρίστια Μιχαήλ (υψίφωνος), ο Αλέξης Θεοφυλάκτου (βιολί) και ο Παναγιώτης Σιώρας (κλαρινέτο) θα ερμηνεύσουν μεταξύ άλλων έργα των Α. Σκορδή, Α. Μουστούκη, Γ. Σταύρου και Τ. Στυλιανού.


Τη σκυτάλη θα παραλάβει το κουαρτέτο σαξοφώνων Ensemble du Βout du Monde την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου. Το Ensemble du Bout du Monde (EBM) είναι μια βραβευμένη μουσική κολεκτίβα που αποτελείται από τέσσερις κλασικά εκπαιδευμένους σαξοφωνιστές από το Ισραήλ, την Ιταλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, που ζουν στο Βέλγιο, τη Γαλλία και την Ελβετία. Ως ένα σύγχρονο σύνολο, αναζητούν συνεχώς να τοποθετήσουν την τέχνη σε απροσδόκητες και πραγματικά μοναδικές καταστάσεις.


Την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου, το Φεστιβάλ θα φιλοξενήσει το Αυστριακό μουσικό σύνολο Black Page Orchestra. Ιδρυμένο το 2014 στη Βιέννη, το Black Page Orchestra είναι ένα σύνολο επικεντρωμένο στη ριζοσπαστική και ασυμβίβαστη μουσική της σημερινής εποχής. Το όνομα του συνόλου προέρχεται από τη σύνθεση του Frank Zappa, “The Black Page”, ένα κομμάτι το οποίο εξαιτίας της υψηλής πυκνότητας των μουσικών νοτών και γεγονότων που περιλαμβάνει, η παρτιτούρα του μοιάζει σχεδόν με μαύρο χαρτί. Εκτός από αυτή τη σαφή αισθητική προσέγγιση, το σύνολο εστιάζει σε συνθέσεις που χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά, βίντεο και διαφορετικές τεχνολογίες σε καλλιτεχνικό πλαίσιο, καθώς και έργα με παραστατικό χαρακτήρα.


Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται το Σάββατο 13 Νοεμβρίου με το ρεσιτάλ πιάνου του Χρίστου Φούντου στο οποίο θα παρουσιάσει έργα των Μ. Ανδρονίκου, Ε. Καραγιώργη, Γ. Παπαγεωργίου, Σ. Σάββα, Γ. Σταύρου και Τ. Στυλιανού.


Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις συναυλίες του φεστιβάλ έπειτα από διαδικτυακή ή τηλεφωνική κράτηση*.


* Σύμφωνα με το διάταγμα του Υπουργείου Υγείας, η είσοδος στις συναυλίες επιτρέπεται στα πρόσωπα που προσκομίζουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού πλήρους εμβολιασμού για την ασθένεια του COVID-19, είτε πιστοποιητικό ανάρρωσης από την ασθένεια του COVID-19 τους τελευταίους έξι μήνες, ή πιστοποιητικό αρνητικού αποτελέσματος εξέτασης PCR με ισχύ 72 ωρών, καθώς και πρόσωπα ηλικίας κάτω των 12 ετών, πρόσωπα ηλικίας 12 έως 15 ετών τα οποία προσκομίζουν αρνητική εργαστηριακή εξέταση ή εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ασθένεια του COVID-19 με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών.


Τηλεφωνικές Κρατήσεις: +357 99404723

Διαδικτυακή Φόρμα Εγγραφής: https://forms.gle/ZierNfdmh55t9VJN8

Μέσω αποστολής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: m.karakatsanis@cymic.org.cy


Διοργάνωση: Πολιτιστικές Υπηρεσίες ΥΠΠΑΝ, Οργανισμός Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Πολιτιστικών Σχέσεων



25 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page