top of page

Εκδήλωση: Youth meet Youth Goals




Εκδήλωση με ενημερωτικές παρουσιάσεις και εργαστήρια για νέους


Στις 14 Απριλίου 2024, ο μη κυβερνητικός οργανισμός Youth Dynamics διοργανώνει εκδήλωση με ενημερωτικές παρουσιάσεις και εργαστήρια για νέους με σκοπό την προώθηση των 11 Στόχων της ΕΕ για τη Νεολαία (EU Youth Goals) καθώς και τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού διαρθρωτικού διαλόγου ο οποίος μέσω πανευρωπαϊκής διαβούλευσης συγκέντρωσε μια σειρά θεμάτων που ενδιαφέρουν τη νεολαία. Οι 11 στόχοι αντικατοπτρίζουν τις απόψεις των νέων της Ευρώπης και αποτελούν μέρος της Στρατηγικής της ΕΕ για τη Νεολαία 2019 - 2027 (EU Youth Strategy 2019 - 2027).


Η εκδήλωση υλοποιείται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας | European Youth Week μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία πραγματοποιείται φέτος από 12 μέχρι 19 Απριλίου 2024, με στόχο την προώθηση και ενίσχυση της ενεργού συμμετοχής και εμπλοκής των νεών στη δημοκρατική ζωή στην Ευρώπη αλλά και σε διεθνές επίπεδο.


Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Πολιτιστικών Σχέσεων (ΟΕΠΠΣ), ο οποίος ως Εθνικό Σημείο Επαφής του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Πολίτες, Ισότητα, Δικαιώματα και Αξίες» (CERV) στην Κύπρο, θα παρουσιάσει τις ευκαιρίες χρηματοδότησης που προσφέρει το πρόγραμμα στους παρευρισκόμενους.


Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων και εθελοντές του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης (European Solidarity Corps). Η εκδήλωση απευθύνεται σε φοιτητές, εθελοντές, λειτουργούς και εκπαιδευτές νεολαίας, άνεργους και γενικότερα σε νέους ηλικίας 18-35 ετών οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα νεολαίας αλλά και να δικτυωθούν με άτομα από διαφορετικές Ευρωπαϊκές χώρες.  


Ο Youth Dynamics είναι ένας Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, με έδρα τη Λευκωσία, που αποτελείται από 200 περίπου νέους ηλικίας 15-35 νέων από διάφορες περιοχές της Κύπρου. Ο οργανισμός δραστηριοποιείται σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε προγράμματα νεολαίας της ΕΕ όπως ανταλλαγές νέων και εκπαιδευτικά σεμινάρια, ενώ τα μέλη του συμμετέχουν σε ανάλογα προγράμματα σε διάφορες χώρες της Ευρώπης. Επιπρόσθετα, μέσα από διάφορες δραστηριότητες άτυπης μάθησης ο οργανισμός ενισχύει το διάλογο και τις διαπολιτισμικές συναντήσεις με άλλους νέους από διαφορετικά περιβάλλοντα και πολιτισμούς, ενθαρρύνει το δημιουργικό πνεύμα των νέων και προωθεί την ενεργό συμμετοχή τους στα κοινά.


Ημερομηνία και ώρα: Κυριακή 14 Απριλίου 2024, 10:30 – 14:00

Γλώσσα: Αγγλική

Τοποθεσία: Σπίτι της Κοντέας, Πιαλέ Πασιά 92, 6026, Λάρνακα, Κύπρος



Πρόγραμμα εκδήλωσης:


10:30 – 11:00    Αφίξεις – Εγγραφές

 

11:00 – 11:30  Παρουσίαση Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Πολίτες, Ισότητα, Δικαιώματα και Αξίες» (CERV)

Παντέλια Βυρίδη, Νίκος Γεωργούδης, Λειτουργοί, Οργανισμός Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Πολιτιστικών Σχέσεων


11:30 – 13:00  Παρουσίαση Στόχων της ΕΕ για τη Νεολαία (EU Youth Goals)

Βιωματικά εργαστήρια, Ομαδικές δράσεις, Παιχνίδια Ρόλων

Βασίλης Χριστοφή, Youth Worker, Youth Dynamics

 

13:00 – 14:00 Γεύμα



 

16 Προβολές0 Σχόλια
bottom of page