top of page

Ο ΟΕΠΠΣ περήφανο μέλος της Κοινότητας Καινοτομίας του EIT Culture & Creativity!


Νέα πρωτοβουλία πολλών εκατομμυρίων ευρώ για τον πολιτισμό και τη δημιουργικότητα: EIT Culture & Creativity


Μετά από μήνες προετοιμασιών και αξιολόγησης προτάσεων, το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT) ανακοίνωσε σήμερα τη νικήτρια ομάδα που θα δημιουργήσει το EIT Culture & Creativity.


Η ένατη Κοινότητα Καινοτομίας (Innovation Community) του Ινστιτούτου έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει και να μεταμορφώσει τους Πολιτιστικούς και Δημιουργικούς Τομείς και Βιομηχανίες της Ευρώπης (CCSI) συνδέοντας δημιουργούς και οργανισμούς με το μεγαλύτερο δίκτυο καινοτομίας της Ευρώπης. Η νέα πανευρωπαϊκή εταιρική σχέση αναμένεται να μοιράσει περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ σε χρηματοδότηση, στα πλαίσια του προγράμματος Horizon Europe, με τη δυνατότητα μόχλευσης περισσότερων κεφαλαίων από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.


Η νικήτρια ομάδα ICE- Innovation by Creative Economy, στην οποία συμμετέχει και ο Οργανισμός Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Πολιτιστικών Σχέσεων, αποτελείται από 50 συνεργάτες από 20 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Fraunhofer-Gesellschaft (επικεφαλής συντονιστής), Philips Design, Tartu University, European Broadcasting Union και Junior Achievement Bulgaria, μεταξύ άλλων.


58 Προβολές0 Σχόλια
bottom of page