top of page

Το Creative Europe MEDIA δημοσιεύει τις πρώτες προσκλήσεις υποβολής προτάσεων για το 2023!


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσιεύει έξι προσκλήσεις υποβολής προτάσεων για τη στήριξη του κινηματογράφου και των οπτικοακουστικών μέσων για το 2023, μια πρώτη δέσμη που θα συμπληρωθεί τους επόμενους μήνες.


Με συνολικό προϋπολογισμό άνω των 180 εκατομμυρίων ευρώ σε επιχορηγήσεις για το 2023, το σκέλος MEDIA της Δημιουργικής Ευρώπης θα συνεχίσει να προωθεί τη διασυνοριακή συνεργασία για την αναβάθμιση των οπτικοακουστικών παραγωγών και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής οπτικοακουστικής βιομηχανίας σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Οι ευκαιρίες χρηματοδότησης θα στηρίξουν την ανάπτυξη, τη διανομή και την προώθηση ευρωπαϊκών έργων, ενώ παράλληλα θα προωθήσουν την καινοτομία στο ψηφιακό περιβάλλον.


Οι πρώτες προσκλήσεις θα στηρίξουν την ανάπτυξη ευρωπαϊκών έργων, συμπεριλαμβανομένων ταινιών, σειρών, βιντεοπαιχνιδιών και καθηλωτικού (immersive) περιεχομένου, τη διανομή τους τόσο σε κινηματογράφους όσο και σε διαδικτυακές πλατφόρμες, καθώς και την ανάπτυξη του κοινού. Οι ενδιαφερόμενοι οργανισμοί μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες στους παρακάτω συνδέσμους και να ξεκινήσουν την υποβολή προτάσεων στις 20 Οκτωβρίου.

  • TV and online content: παρέχει ευκαιρίες σε ανεξάρτητους παραγωγούς να αναλάβουν την πρωτοβουλία και να προχωρήσουν σε δικές τους πρωτότυπες παραγωγές.

  • Innovative tools and business model: βελτίωση της προβολής και της διαθεσιμότητας των ευρωπαϊκών έργων και την αύξηση του κοινού στο ψηφιακό περιβάλλον.

  • European slate development: κίνητρα στις εταιρείες παραγωγής να δημιουργήσουν ένα χαρτοφυλάκιο 3-5 έργων, αυξάνοντας έτσι τις δημιουργικές επιλογές και ευνοώντας την ποιότητα.

  • Video Games and Immersive content development: αύξηση της ικανότητας των ευρωπαίων παραγωγών βιντεοπαιχνιδιών, των στούντιο διευρυμένης πραγματικότητας (XR) και των εταιρειών παραγωγής οπτικοακουστικών έργων να αναπτύσσουν βιντεοπαιχνίδια και διαδραστικές καθηλωτικές (immersive) εμπειρίες.

  • Films on the Move: αύξηση της κυκλοφορίας των ευρωπαϊκών έργων και διεύρυνση του πανευρωπαϊκού κοινού τους με τη στήριξη της κινηματογραφικής και διαδικτυακής διανομής μη εθνικών ευρωπαϊκών ταινιών.

  • Audience Development and Film Education: τόνωση του ενδιαφέροντος του κοινού, ιδίως των νέων, για τις ευρωπαϊκές ταινίες και τα οπτικοακουστικά έργα.

Μείνετε συντονισμένοι, περισσότερες ευκαιρίες χρηματοδότησης θα ανακοινωθούν τους επόμενους μήνες!

157 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page