top of page
Εικόνα συγγραφέαOrganisation for European Programmes and Cultural Relations

Διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα: Οριζόντιες προτεραιότητες στο πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» // Greening Creative Europe (environment and fight against climate change)

Έγινε ενημέρωση: 22 Απρ




Διαδικτυακό Σεμινάριο

Θέμα: Οριζόντιες προτεραιότητες στο πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» // Greening Creative Europe (environment and fight against climate change)


Θέμα: Οριζόντιες προτεραιότητες στο πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» Greening Creative Europe (environment and fight against climate change)

 

Ο Οργανισμός Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Πολιτιστικών Σχέσεων  (ΟΕΠΠΣ), ο οποίος διαχειρίζεται το Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη Κύπρου και τα Εθνικά Σημεία Επαφής «Πολίτες, Ισότητα, Δικαιώματα και Αξίες» και «Νέο Ευρωπαϊκό Μπάοχαους» διοργανώνει διαδικτυακή παρουσίαση με θέμα: Οριζόντιες προτεραιότητες στο πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» Greening Creative Europe (environment and fight against climate change), με στόχο την υποστήριξη των δικαιούχων των προγραμμάτων.

 

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, 11:00 π.μ. – 12:30 μ.μ.

Γλώσσα: Ελληνική

Για δωρεάν εγγραφή: http://tinyurl.com/drcmezxy  

 

 

Το πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη αναγνωρίζει τη σημασία της καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής και της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας ως μιας από τις κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και που απαιτούν επείγουσα δράση. Για αυτόν τον λόγο, το πρόγραμμα ενθαρρύνει τους αιτούντες να λαμβάνουν υπόψη τους τα θέματα της κλιματικής αλλαγής και της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας κατά το σχεδιασμό και την υλοποίηση του έργου τους. Το σεμινάριο το οποίο διοργανώνει ο ΟΕΠΠΣ θα επικεντρωθεί στις οριζόντιες προτεραιότητες και συγκεκριμένα στο πως οι αιτούντες θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους τα θέματα της καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής και της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας κατά το σχεδιασμό και την υλοποίηση του έργου τους. Επιπλέον, θα περιλαμβάνει παρουσίαση βέλτιστων πρακτικών προσέγγισης των πιο πάνω οριζόντιων προτεραιοτήτων που συμπεριλαμβάνονται σε όλες τις προσκλήσεις του προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη», και την οποία κάθε Οργανισμός που ενδιαφέρεται να αιτηθεί θα πρέπει να αναπτύξει.

 

Το σεμινάριο θα δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να κατανοήσουν καλά τους πιο κάτω άξονες:

 

•                Ευρωπαϊκή Προστιθέμενη Αξία των έργων και Οριζόντιες Προτεραιότητες.

•                Οδηγός ορθών περιβαλλοντικών πρακτικών για τη «Δημιουργική Ευρώπη».

•                Στρατηγική πρασίνου για το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη».

•                Οδηγός παρακολούθησης για το «πρασίνισμα» του προγράμματος

•                Καλές πρακτικές

 

 

Τη διαδικτυακή Παρουσίαση μπορούν να παρακολουθήσουν οι δικαιούχοι των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, όπως Αρχές Κεντρικής Κυβέρνησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Κέντρα Κατάρτισης, Κρατικοί Οργανισμοί και Κρατικές Επιχειρήσεις, Μη Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί, Μη Κυβερνητικοί Οργανισμοί, Σύνδεσμοι/Σωματεία, Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, Πολιτιστικοί Φορείς  κ.ο.κ.

 

Πρόγραμμα Σεμιναρίου

 

  • Εισαγωγή.

  • Οριζόντιες προτεραιότητες στο πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» - Greening Creative Europe (environment and fight against climate change - περιβάλλον και καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής).

  •  Παρουσίαση του έργου "EMPACT- Empathy and Sustainability. The Art of Thinking Like a Mountain" ως παράδειγμα πρακτικής εφαρμογής της οριζόντιας προτεραιότητας που αφορά στο περιβάλλον και καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Δρ Γιάννης Χρηστίδης, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Καλών Τεχνών του ΤΕΠΑΚ, συντονιστής του έργου “EMPACT”.

  • Ερωτήσεις και συζήτηση.

 

 

Λίγα λόγια για τον φιλοξενούμενο:

Ο Γιάννης Χρηστίδης είναι ακαδημαϊκός και καλλιτέχνης. Έχει σπουδάσει Πολιτισμική Τεχνολογία και Επικοινωνία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στον Ηχητικό Σχεδιασμό από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και διδακτορικού στην Κοινωνική Ανθρωπολογία του Ήχου από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ). Η έρευνά του επικεντρώνεται στις πολιτισμικές πτυχές του ήχου, στη λειτουργικότητά του στην καθημερινή ζωή και στη σχέση των ακροατών με τον τόπο τους, ενώ ενδιαφέρεται και για τους τρόπους επικοινωνίας των παραπάνω σχέσεων, μέσω οπτικών και ακουστικών καταγραφών. Είναι σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ και έχει σχεδιάσει ήχο και μουσική για οπτικοακουστικές και ραδιοφωνικές παραγωγές, αλλά και performances. Ως Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Καλών Τεχνών του ΤΕΠΑΚ, μαζί με την Επίκουρη Καθηγήτρια Έφη Κυπριανίδου συντονίζουν το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “EMPACT” από τον Σεπτέμβριο του 2022, εκ μέρους του Πανεπιστημίου.

 

 

 

42 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page