top of page

Παρουσίαση: Οριζόντιες προτεραιότητες στο πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» // Κοινωνική Συνοχή και Ισότητα Φύλων

Έγινε ενημέρωση: 11 Απρ



Διαδικτυακό Σεμινάριο

Θέμα: Οριζόντιες προτεραιότητες στο πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» // Κοινωνική Συνοχή και Ισότητα Φύλων


Ο Οργανισμός Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Πολιτιστικών Σχέσεων  ο οποίος διαχειρίζεται το Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη Κύπρου και το Εθνικό Σημείο Επαφής «Πολίτες, Ισότητα, Δικαιώματα και Αξίες» διοργανώνει διαδικτυακή παρουσίαση με θέμα: Οριζόντιες προτεραιότητες στο πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» - Κοινωνική Συνοχή και Ισότητα Φύλων, με στόχο την υποστήριξη των δικαιούχων των προγραμμάτων.

 

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, 11:00 π.μ. – 12:30 μ.μ.

Γλώσσα: Ελληνική

Για δωρεάν εγγραφή: https://tinyurl.com/485nubr2 

 


Το πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη αναγνωρίζει τη σημασία της κοινωνικής συνοχής και ισότητας φύλων ως μιας από τις κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και που απαιτούν επείγουσα δράση. Για αυτόν τον λόγο, το πρόγραμμα ενθαρρύνει τους αιτούντες να λαμβάνουν υπόψη τους τα θέματα της κοινωνικής συνοχής και ισότητας φύλων κατά το σχεδιασμό και την υλοποίηση του έργου τους.


Για να ενισχύσει αυτήν την προσπάθεια, ο Οργανισμός Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Πολιτιστικών Σχέσεων, ο οποίος αποτελεί το Εθνικό Σημείο Επαφής για τα ευρωπαϊκά προγράμματα «Πολίτες, Ισότητα, Δικαιώματα και Αξίες» (CERV) και «Δημιουργική Ευρώπη» διοργανώνει Ενημερωτικό Διαδικτυακό Σεμινάριο με στόχο την υποστήριξη των δικαιούχων των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.


Το σεμινάριο θα επικεντρωθεί στις οριζόντιες προτεραιότητες και συγκεκριμένα στο πως οι αιτούντες θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους τα θέματα της Κοινωνικής Συνοχής και Ισότητας Φύλων κατά το σχεδιασμό και την υλοποίηση του έργου τους. Επιπλέον, θα περιλαμβάνει παρουσίαση βέλτιστων πρακτικών προσέγγισης των πιο πάνω οριζόντιων προτεραιοτήτων που συμπεριλαμβάνονται σε όλες τις προσκλήσεις του προγράμματος "Δημιουργική Ευρώπη", και την οποία κάθε Οργανισμός που ενδιαφέρεται να αιτηθεί θα πρέπει να αναπτύξει.

 

 Το σεμινάριο θα δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να κατανοήσουν καλά τους πιο κάτω άξονες:

 

  • Ευρωπαϊκή Προστιθέμενη Αξία των έργων και Οριζόντιες Προτεραιότητες.

  • Οδηγός ορθών πρακτικών για την Κοινωνική Συνοχή και Ισότητα Φύλων στο πλαίσιο του προγράμματος “Δημιουργική Ευρώπη”.

  • Στρατηγική κοινωνικής συνοχής και ισότητας φύλων.

  • Καλές πρακτικές

    

Τη διαδικτυακή Παρουσίαση μπορούν να παρακολουθήσουν οι δικαιούχοι των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, όπως Αρχές Κεντρικής Κυβέρνησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Κέντρα Κατάρτισης, Κρατικοί Οργανισμοί και Κρατικές Επιχειρήσεις, Μη Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί, Μη Κυβερνητικοί Οργανισμοί, Σύνδεσμοι/Σωματεία, Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, Πολιτιστικοί Φορείς  κ.ο.κ.

 

Πρόγραμμα Σεμιναρίου

 

  • Eισαγωγή από τον Συντονιστή Επιχειρησιακού Προγραμματισμού του Οργανισμού Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Πολιτιστικών Σχέσεων και Επικεφαλής των Γραφείων «Δημιουργική Ευρώπη» και «CERV».

  • Οριζόντιες προτεραιότητες στο πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» - Κοινωνική Συνοχή και Ισότητα Φύλων.

  • Παρουσίαση του έργου " PUBLIC SPACE 4 HER" από την κυρία Τερεζα Τουρβα από τους Urban Gorillas, ως παράδειγμα πρακτικής εφαρμογής της οριζόντιας προτεραιότητας που αφορά στην Κοινωνική Συνοχή και Ισότητα Φύλων.

  • Ερωτήσεις και συζήτηση.


 Λίγα λόγια για την ομιλήτρια:


Η Tερέζα Τούρβα ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο Nottingham Trent (Ηνωμένο Βασίλειο) και στο MIT (ΗΠΑ).  Εργάζεται ως αρχιτέκτονας στην Λευκωσία και διδάσκει Αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στις συμμετοχικές πρακτικές και την μελέτη του δημοσίου χώρου σε σχέση με τα κοινά. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ΜΚΟ Urban Gorillas με έδρα την Κύπρο, με ενεργό έργο και έρευνα που αφορούν δημιουργικές πρακτικές στον δημόσιο χώρο και την συμπερίληψη ευάλωτων ομάδων. Έχει συμμετάσχει σε διάφορες πρωτοβουλίες, εργαστήρια και ερευνητικά προγράμματα, ενώ παράλληλα είναι συν-επιμελήτρια του φεστιβάλ τεχνών Pame Kaimakli. Αυτή τη στιγμή τρέχει το πρόγραμμα PS4Her (Public Space for Her), ενός τετραετούς χρηματοδοτούμενου έργου από τη Δημιουργική Ευρώπη, το οποίο επικεντρώνεται στην ενδυνάμωση των έφηβων κοριτσιών στο δημόσιο χώρο.

Το 2021, η Τερέζα επιμελήθηκε την FRAU Architect, την πρώτη έκθεση στην Κύπρο αφιερωμένη στο έργο γυναικών αρχιτεκτόνων, που φιλοξενήθηκε από το Ινστιτούτο Γκαίτε.

 

 

 

 


92 Προβολές0 Σχόλια
bottom of page