top of page

Πρόληψη και καταπολέμηση της βίας με βάση το φύλο και της βίας κατά των παιδιών - Παρουσίαση

Ευκαιρίες χρηματοδότησης μέσω της Πρόσκλησης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας με βάση το φύλο και της βίας κατά των παιδιών, του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Πολίτες, Ισότητα, Δικαιώματα και Αξίες» (CERV 2022 – DAPHNE).


Ο Οργανισμός Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Πολιτιστικών Σχέσεων (ΟΕΠΠΣ) ο οποίος είναι το Εθνικό Σημείο Επαφής για το νέο Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) «Πολίτες, Ισότητα, Δικαιώματα και Αξίες» (CERV), το Ευρωπαϊκό Γραφείο Κύπρου και το Europe Direct Λευκωσίας - Πανεπιστήμιο Κύπρου διοργανώνουν παρουσίαση με θέμα τις ευκαιρίες χρηματοδότησης μέσω της Πρόσκλησης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας με βάση το φύλο και της βίας κατά των παιδιών, του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Πολίτες, Ισότητα, Δικαιώματα και Αξίες» (CERV 2022 – DAPHNE). Η παρουσίαση υλοποιείται με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.


Η διαδικτυακή παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1η Μαρτίου 2022, 11:00 - 12:00 (Γλώσσα: Ελληνική), μέσω της πλατφόρμας ZOOM.


Για δωρεάν εγγραφή: https://forms.gle/YVoAUZmKojgPmCDX7


Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν η κυρία Ιωάννα Κλεάνθους, Διευθύντρια Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης, Υπουργείο Οικονομικών και η Δρ Έλενα Θεοδούλου – Χαραλάμπους, Πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Πολιτιστικών Σχέσεων. Θα ακολουθήσει παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Πολίτες, Ισότητα, Δικαιώματα και Αξίες», καθώς και των ευκαιριών χρηματοδότησης που προσφέρονται μέσω της πιο πάνω Πρόσκλησης, από το Συντονιστή Επιχειρησιακού Προγραμματισμού του ΟΕΠΠΣ και Επικεφαλή του Εθνικού Σημείου Επαφής CERV, κ. Νέναντ Μπογκντάνοβιτς.


Αυτή η πρόσκληση, η οποία είναι χωρισμένη σε 5 προτεραιότητες, στοχεύει στη χρηματοδότηση έργων που θα περιλαμβάνουν:

  • ενσωμάτωση της πρόληψης διαφόρων μορφών βίας κατά των γυναικών με βάση το φύλο σε διαφορετικά πλαίσια, με συστημική προσέγγιση (προτεραιότητα 1, «μεγάλης κλίμακας έργα")

  • αντιμετώπιση επιβλαβών πρακτικών κατά των γυναικών και των κοριτσιών (προτεραιότητα 2)

  • πρόληψη της βίας με βάση το φύλο αντιμετωπίζοντας τις βαθύτερες αιτίες της (προτεραιότητα 3)

  • υποστήριξη και βελτίωση της συλλογής εθνικών δεδομένων για τη βία κατά των παιδιών (προτεραιότητα 4)

  • να ενισχύσει τις αντιδράσεις που αποτρέπουν και υποστηρίζουν τα παιδιά θύματα βίας, ενίσχυση των συστημάτων παιδικής προστασίας σε εθνικό και τοπικό επίπεδο (προτεραιότητα 5)

Η πρόσκληση αναγνωρίζει την ανάγκη υποβολής προτάσεων για την εξίσου αντιμετώπιση των ιδιαιτεροτήτων της κατάστασης για γυναίκες και άνδρες, κορίτσια και αγόρια, σε όλη την ποικιλομορφία τους.


Δικαιούχοι των ευκαιριών χρηματοδότησης είναι οι κυβερνητικοί και ημικρατικοί οργανισμοί, τοπικές και περιφερειακές αρχές, ενώσεις , ιδιωτικοί οργανισμοί (profit oriented), μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί (non – profit oriented), οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, σύνδεσμοι και σωματεία, οργανώσεις νέων, εκπαιδευτικοί και ερευνητικοί οργανισμοί καθώς επίσης και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη.


Την παρουσίαση μπορούν να παρακολουθήσουν φορείς σε Κύπρο και Ελλάδα.


Τέλος, οι δικαιούχοι μπορούν να επισκεφθούν τη Πύλη Χρηματοδότησης της ΕΕ και την Πύλη Ενημέρωσης Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης, Υπουργείο Οικονομικών, όπου μπορούν να βρουν όλες τις πληροφορίες για τις προσκλήσεις χρηματοδότησης του Προγράμματος CERV εδώ: https://cutt.ly/aOXEumj


Για περισσότερες πληροφορίες:

Οργανισμός Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Πολιτιστικών Σχέσεων

www.epcr.rg.cy , Τηλ. +357 22 809813, info@epcr.org.cy


KAI


Ευρωπαϊκό Γραφείο Κύπρου Europe Direct Λευκωσίας – Πανεπιστημίου Κύπρου

76 Προβολές0 Σχόλια
bottom of page