top of page

Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα κατά τη συγγραφή και υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων


O Οργανισμός Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Πολιτιστικών Σχέσεων, ο οποίος αποτελεί το Εθνικό Σημείο Επαφής για τα ευρωπαϊκά προγράμματα «Πολίτες, Ισότητα, Δικαιώματα και Αξίες» (CERV) και «Δημιουργική Ευρώπη» διοργανώνει Ενημερωτικό Διαδικτυακό Σεμινάριο με στόχο την υποστήριξη των δικαιούχων των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.


Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022,11:00πμ – 12:30μμ

Γλώσσα: Ελληνική

Για δωρεάν εγγραφή: https://forms.gle/dLrG8oUwisML3BAN6

Μέσω της πλατφόρμας ZOOM


Το εργαστήριο, θα φιλοξενήσει τον εμπειρογνώμονα κύριο Κυριάκο Δημητρίου και στοχεύει να:

  • βοηθήσει τους δικαιούχους των ευρωπαϊκών χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων να κατανοήσουν την οριζόντια προτεραιότητα που αφορά το πλαίσιο Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα η οποία ενδείκνυται να προωθείται σε όλες τις προτάσεις.

  • ενδυναμώσει τις δεξιότητές των αιτητών έτσι ώστε να συμμορφωθούν και να προωθήσουν τη θεματική «Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα», με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις προτάσεις τους, με στόχο οι αιτήσεις τους να γίνουν πιο ανταγωνιστικές.

Πιο συγκεκριμένα, ο κύριος Δημητρίου θα παρουσιάσει όλες τις πτυχές του Κανονισμού, οι οποίες αποτελούν μέρος εντύπων αίτησης και αναφορών των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

 

Γιατί να συμμετέχω;


Το εργαστήριο για την Οριζόντια Προτεραιότητα «Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα», θα δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να κατανοήσουν καλά τους πιο κάτω άξονες:

  • Βασικές έννοιες στον Κανονισμό

  • Αρχές που διέπουν την επεξεργασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

  • Πως συσχετίζουμε τα Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα που επεξεργαζόμαστε στα Ευρωπαϊκά προγράμματα με τη Νομιμότητα επεξεργασιών;

  • Βασικά – απαιτούμενα βήματα των εταίρων στη φάση υλοποίησης, υποχρεώσεις του επικεφαλής και των εταίρων

  • Και αν στο έργο συμμετέχουν ανήλικοι;

  • Αν στο έργο συμμετέχει εταίρος από «Τρίτη χώρα»

Τη διαδικτυακή Παρουσίαση μπορούν να παρακολουθήσουν οι δικαιούχοι των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, όπως Αρχές Κεντρικής Κυβέρνησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Κέντρα Κατάρτισης, Κρατικοί Οργανισμοί και Κρατικές Επιχειρήσεις, Μη Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί, Μη Κυβερνητικοί Οργανισμοί, Σύνδεσμοι/Σωματεία, Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, Πολιτιστικοί Φορείς κ.ο.κ.


Πρόγραμμα Σεμιναρίου

  • Χαιρετισμός από τον Συντονιστή Επιχειρησιακού Προγραμματισμού του Οργανισμού Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Πολιτιστικών Σχέσεων και Επικεφαλής των Γραφείων «Δημιουργική Ευρώπη» και «CERV», κ. Νέναντ Μπογκντάνοβιτς.

  • Εισήγηση: «Η Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα κατά τη συγγραφή και υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων», από τον εμπειρογνώμονα κ. Κυριάκο Δημητρίου

  • Ερωτήσεις και συζήτηση

 

Βιογραφικό κεντρικού ομιλητή: Κυριάκος Δημητρίου



Οι τομείς συμβουλευτικής δραστηριότητας περιλαμβάνουν μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών, με κύριες, τις υπηρεσίες συμμόρφωσης φορέων σύμφωνα με πρότυπα ISO (διαχείρισης Ποιότητας, Ασφάλειας Πληροφοριών, Επιχειρησιακής Συνέχειας κλπ.), τον Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, την υποβολή προτάσεων για λογαριασμό φορέων για συγχρηματοδότηση τους από Κοινοτικά Πλαίσια στήριξης και τις αξιολογήσεις.


Έχει συμμετάσχει από το 1995 έως σήμερα ως project manager ή μέλος της ομάδας έργου σε περισσότερα από 60 Ευρωπαϊκά προγράμματα διαφόρων δράσεων (Adapt, Leonardo da Vinci, Socrates, Youth, Life Long Learning, Grundtvig, Rights Equality and Citizenship, Budget line, Interreg, Horizon 2020, Erasmus plus, EuropAid κλπ.), σε θέματα όπως καινοτομία, νέες τεχνολογίες, ανάπτυξη δεξιοτήτων, κοινωνική και εργασιακή ενσωμάτωση, ανάπτυξη καινοτόμου εκπαιδευτικού υλικού, case management κλπ.

128 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page