top of page

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος «Πολίτες, Ισότητα, Δικαιώματα και Αξίες» (CERV)

Έγινε ενημέρωση: 21 Ιουν 2021

Πρόσκληση σε διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος «Πολίτες, Ισότητα, Δικαιώματα και Αξίες» (CERV)

Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2021, 15:00 – 18:00 ώρα Κύπρου


Τα Εθνικά Σημεία Επαφής του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος «Πολίτες, Ισότητα, Δικαιώματα και Αξίες» (CERV) και οι συνεργαζόμενοι φορείς από την Κύπρο, τη Σουηδία, τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο, τη Λετονία, την Ισπανία και το Βέλγιο, σας προσκαλούν σε διαδικτυακή εκδήλωση με σκοπό την προώθηση και τη δημιουργία εταιρικών σχέσεων, ώστε ακολούθως να προβούν από κοινού στην υποβολή προτάσεων σχετικά με τα ακόλουθα θέματα:

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν και θα προσφέρει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να βελτιώσουν τις γνώσεις τους σχετικά με το πρόγραμμα της ΕΕ «Πολίτες, Ισότητα, Δικαιώματα και Αξίες» (CERV), αλλά και για τα προαναφερθέντα χρηματοδοτικά σχήματα, καθώς και να βρουν ομοειδείς συνεργάτες για μελλοντικά έργα.


Σχετικά με το πρόγραμμα CERV

Το πρόγραμμα συνδυάζει τα προηγούμενα προγράμματα της ΕΕ «Ευρώπη για τους πολίτες» και «Δικαιώματα, Ισότητα και Ιθαγένεια».

Ο γενικός στόχος του νέου προγράμματος είναι η προστασία και η προώθηση των δικαιωμάτων και των αξιών, που κατοχυρώνονται, στη Συνθήκη για τη λειτουργία της ΕΕ, στον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ και στις ισχύουσες διεθνείς συμβάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, κυρίως με την υποστήριξη οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών και άλλων φορέων, που δραστηριοποιούνται σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και διεθνικό επίπεδο. Επιπλέον στοχεύει στην προώθηση της δημοκρατικής και ενεργούς συμμετοχής των πολιτών, προκειμένου να διατηρηθεί και να αναπτυχθεί μια ανοιχτή, δημοκρατική, ισότιμη και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνία, που θα βασίζεται τόσο στη διασφάλιση των δικαιωμάτων όσο και στην τήρηση του νόμου.


Σχετικά με την εκδήλωση

Η εκδήλωση θα υλοποιηθεί στις 5 Ιουλίου 2021, από τις 15:00 έως τις 18:00 (ώρα Κύπρου).


Η εκδήλωση Ανάπτυξης Συνεργασιών παρέχει την ευκαιρία σε πιθανούς υποψηφίους, να ανταλλάξουν επαφές και να βρουν συνεργάτες, για να υποβάλουν αίτηση για τις δράσεις του προγράμματος CERV. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα δίνεται η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν πιθανούς εταίρους από την Κύπρο, τη Σουηδία, τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο, τη Λετονία και την Ισπανία. Οι διοργανωτές της εκδήλωσης θα παρέχουν πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα CERV, τον τρόπο υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης, αλλά και χρήσιμες συμβουλές σχετικά με τις προτεραιότητες, αλλά και τα αναμενόμενα αποτελέσματα του προγράμματος.


Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στα αγγλικά.


Προφίλ συμμετεχόντων

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στην εκδήλωση, αλλά ενδείκνυται κυρίως για εκπροσώπους Δήμων και Κοινοτήτων, τις Κυβερνητικές δομές και τις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στον τομέα δικαιωμάτων του παιδιού, που αναζητούν νέους Ευρωπαίους εταίρους.


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας zoom.


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας το έντυπο συμμετοχής μέχρι την 1η Ιουλίου 2021, στον σύνδεσμο https://cutt.ly/vnXRAl5


Περισσότερες πληροφορίες

Εθνικό Σημείο Επαφής προγράμματος «Πολίτες, Ισότητα, Δικαιώματα και Αξίες» (CERV)

Οργανισμός Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Πολιτιστικών Σχέσεων

Τηλ. 7000 1300


154 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page